torstai 9. lokakuuta 2014

Loomailua, kirjontaa ja syksyn kiireitä. Ei lomailua.

Huh huh! Tänä syksynä on tullut paiskittua kouluhommia liiankin kanssa ja vapaa-aika on ollut lievästi sanottuna kortilla. On pitänyt blogiakin päivitellä, mutta energia ei vain ole riittänyt mihinkään ylimääräiseen. Vielä pitäisi jaksaa ensi viikko, jonka jälkeen alkaa viikon "loma". Loma lainausmerkeissä, sillä kyseisen viikon jälkeen alkaa kolmen viikon perusharjoittelu koulussa ja lomaviikolla pitäisi tehdä muutama tuntisuunnitelma opetettavilleni käsityöntunneille. Perusharjoittelussa jokaisen pitää opettaa 10h itsenäisesti ja tunteja seuraavat luokan oikea opettaja, pari muuta harjoittelijaa ja yhdelle tunnille seuraajaksi tulee myös joku yliopiston opettajista. Jännät paikat siis luvassa.

Syksyyn on mahtunut monenlaista. Olen mm. innostunut loomailusta! (En tiedä onko tekniikalle jokin fiksummalta kuulostava nimitys suomeksi käännettynä, mutta englanniksi siis Looming)
Neulonta on "so last season". Kun muut kaivavat luennon alussa esiin neulontapuikot ja lankaa, minä nostan laukustani pöydälle kirjavia kumilenksuja ja aloitan loomailun :D
Loomailussa tehdään siis koruja pienistä kumilenksuista virkkuukoukulla tai käsin erilaisia apuvälineitä käyttäen. Itse en omista ainakaan vielä mitään hienoja korunteko laitteita, joten teen niitä joko pelkällä virkkuukoukulla tai kahden kynän avulla.

Kumilenksuja, joista koruja tehdään, myydään esimerkiksi Sinellissä.

Voisin tässä samalla, kun kerrankin ehdin jotain kirjoittamaan, esitellä muutamia viime keväänä Kirjonta 1 -kurssilla tekemiäni kirjontatöitä. Rakastuin etenkin konekirjontaan, mutta jostain syystä ompelukoneeni ei suostu ompelemaan kirjontalangalla katkaisematta sitä heti....mur. Ehkä vielä joskus voin konekirjoa kotona. Toivo elää!

Kanavakirjontaa
Vanukirjontaa
Päällikeompelua eli applikointia
Tilkkumaalausta
Märkähuovutetulle pohjalle tehtyä konekirjontaa.

Vapaata pistokirjontaa
Olen menossa joulukuussa Naisten joulumessuille Wanhaan satamaan myymään huovutuksiani yms. Siitä voisin kertoa seuraavalla kerralla enemmän!

-Anni







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti